Meetdiensten – Bespaar op uw maandelijkse meetkosten tot wel 25%

Bespaar tot 25 % op uw maandelijkse meetkosten

Voor grootverbruikers is de metermarkt geliberaliseerd
Kies zelf uw meetbedrijf en bespaar 20 tot 25% op uw meterhuur
Vraag een vrijblijvende offerte aan en begin met besparen

Ja, ik wil besparen op meetdiensten

Meetbedrijven

Het Meetbedrijf zorgt voor plaatsen en beheren van de verplichte meters voor grootverbruikers. Ook voor het dagelijkse collecteren van energiedata en de validatie daarvan (meetdiensten). De stroom- en gasverbruiken worden automatisch aan de netwerkbedrijven en energieleveranciers doorgeven, zodat u een maandelijkse factuur op basis van uw werkelijke verbruiken ontvangt.

U kunt kiezen

Wist u dat u zelf uw meetbedrijf kunt kiezen? De energiemarkt bestaat uit 3 segmenten: (1) de netwerkbedrijven die de kabels en leidingen beheren; (2) energieleveranciers die stroom en gas leveren; (3) daartussen zit een segment waar weinig aandacht voor is: de meetbedrijven. Bent u grootverbruiker? En heeft u het gevoel dat u bij uw huidige meetbedrijf te veel betaalt? Dan is er goed nieuws: u kunt zelf uw meetbedrijf kiezen!

Bespaar 20 tot 25%

Het Meetbedrijf is het snelst groeiende alternatief voor zakelijke klanten. Wij bieden exact dezelfde meetdiensten aan, alleen tot 25% goedkoper. We zijn goedkoper, klantvriendelijker en sneller. Omdat onze kosten veel lager liggen kunnen we dat concurrerend doen. Uw besparing loopt op tot €1000 per contractperiode. Als intermediair bieden we de beste meetoplossingen voor: elektriciteit, gas, warmte en water en eigen opwek.

Moderne meters

We plaatsen moderne meters die online uitleesbaar zijn, zowel elektriciteit als gas. Bij gasmeters plaatsen we dataloggers en een GSM-module, zodat ze voldoen aan de recente wetgeving.
Onze dienstverlening is full service, dus:
  • meter & meetdiensten,
  • telemetrie (GSM),
  • storing & onderhoud,
  • certificering & herijking.

Ja, ik wil besparen

Vraag nog vandaag vrijblijvend een indicatieve aanbieding aan.
Uw besparing kan per contractperiode oplopen tot 800-1000 euro.Stuur mij een vrijblijvende offerte

Vrijblijvend advies voor verdere besparingen

Dankzij online monitoring krijgt u bruikbare stuurinformatie en worden patronen zichtbaar. Indien gewenst kijken we samen naar uw verbruiksdata. We geven kosteloos en vrijblijvend advies voor verdere verbetering. Vaak vinden we besparingen op uw netwerknota. Dit scheelt al snel €500-1500 per jaar.

We analyseren uw verbruik op basis van de volgende zaken:
  • Sluimerverbruik inzichtelijk hebben en terugdringen
  • Vergelijking periodes (bv Q1 2017 met Q1 2018)
  • Verlaging gecontracteerd vermogen bij netwerkbedrijven
  • Aanpassing aansluitwaardes (bv van 3x80A naar 3x50A)

En hoe zit dat met ...

Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Soms met een behoorlijke capaciteit en een belangrijk deel van het energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netwerkbeheerders. U kunt dus helaas niet kiezen en ook niet besparen. Wel betaalt u huur voor deze meters. Deze maandelijkse huur staat als regel op de factuur van uw energieleverancier.

De KV-meters worden eens per jaar met handopnames uitgelezen. Op deze wijze krijgt u pas na een jaar zicht op verbruiken en u heeft geen idee wanneer en hoeveel energie u hebt gebruikt in bepaalde periodes. Om meer grip te geven op energieverbruik is dit jaar gestart met de grootschalige uitrol van de slimme meter voor de kleinverbruikers. De komende vijf jaar (2015-2020) worden de meters in ruim 7 miljoen huishoudens en bedrijven geplaatst. Dit is besloten door de Nederlandse overheid. Het doel is om minimaal 3% op uw energie te besparen. U kunt de meter weigeren of accepteren.

U heeft meerdere vestigingen (multisite) en het is lastig overzicht te krijgen? Het Meetbedrijf zorgt ervoor dat al uw locaties en faciliteiten waar nu een traditionele energiemeter hangt (vaak met handopname), vervangen worden door een slimme meter. Dat doen we binnen een vaste doorlooptijd van 3 maanden (prioplaatsing). Het resultaat is dat u altijd en overal zicht heeft op alle faciliteiten. Daarnaast gaan uw operationele kosten omlaag. Actief sturen en verbeteren kan beginnen. Een prioplaatsing incl. projectmanagement waarbij zowel de elektra- als gasmeter slim worden gemaakt, kost eenmalig 98 euro.