Service en contact

Contact

[]
1 Step 1
Naam
Telefoonnummer
Onderwerp
Bericht
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Zelf online regelen

  
Met de onderstaande formulieren kunt u een aantal zaken zelf online regelen.
Geef de gewenste mutaties door en deze worden binnen 5 werkdagen na ontvangst door Het Meetbedrijf verwerkt.

Mutatieformulier contractgegevens

Mutatieformulier facturatiegegevens

Mutatieformulier gegevens De Monitor

Machtigingsformulier voor automatische incasso

 

Nog vragen? Neem gerust contact op.

Wij leveren een persoonlijke en effectieve aanpak.

Eemborg 26
3741ZA Baarn
(+31) 035 20 93 378
info@hetmeetbedrijf.nl

Contactgegevens Meetbedrijf

Veelgestelde vragen

Heeft u een onderneming met meer dan 250 FTE? Of heeft de onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen? Dan is de energie-audit op u van toepassing. Deze audit vloeit voort uit Europese regelgeving, die is vastgelegd in de Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Op basis van deze richtlijn moeten grote ondernemingen uiterlijk op 5 december 2015 een energie-audit uit te voeren en vervolgens tenminste iedere vier jaar te herhalen.

Doel is: een gedetailleerd overzicht te hebben van alle bestaande energiestromen binnen de onderneming. Verder deelt u een overzicht met daarin de omvang en verdeling naar functies en eventuele omzetting naar andere energiedragers. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen of groepen gebouwen, industriële processen of installaties, met inbegrip van vervoer en warmte. Meer lezen? http://www.rvo.nl/eed

Het monitoringsysteem van Het Meetbedrijf geeft de juiste input voor veel van de benodigde informatie. We zorgen ervoor dat uw energiedata altijd beschikbaar is, uw huidige en historische data. Of het nu om elektra, gas, warmte of water gaat, we regelen het voor u. Ook onderbemetering. Neem gerust contact op en ontvang vrijblijvend een aanbieding met de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie.

FAQ EED versie 23 november 2015
Het kan voorkomen dat u een klein verschil ziet in de meetwaarden die de netbeheerder en de leverancier gebruiken versus de data die wij tonen in De Monitor. De brondata is hetzelfde maar de vertaling naar een maandtotaal pakt soms iets anders uit. Er komen duizenden meetwaarden per maand uit de meter, ieder kwartier voor elektra en ieder uur voor gas. Die waarden worden opgeteld door een softwareprogramma. De Monitor gebruikt de ruwe data zonder afrondingen, terwijl de netbeheerder wel afrondt. Dat leidt soms tot een verschil van 1-2%. U wordt afgerekend op de berekening van de netbeheerder. De Monitor biedt inzicht wanneer u welke verbruiken heeft gehad.
De Nederlandse overheid heeft besloten dat de komende vijf jaar (2015-2020) in ruim 7 miljoen huishoudens en bedrijven slimme meters worden geplaatst. Het doel is om minimaal 3% op uw energie te besparen. U kunt de meter weigeren of accepteren. De praktijk laat zien dat ruim 97% van de huishoudens de meter accepteert. Burgers en bedrijven moeten deze meters nog wel zelf activeren om hun eigen meetdata te ontvangen. In het algemeen bestaan er twee oplossingen. <strong>De P1-poort</strong>: dat kan via een apparaat in uw huiskamer, bv en display of slimme thermostat. Dat moet gekocht en geinstalleerd worden. Meestal zijn de installatiekosten ongeveer 75 euro en een display 150 tot 200 euro. <strong>De P4-poort</strong>: Er zijn ook veel goedkopere oplossingen, via een app en/of portal. Een technische installatie is niet nodig. De data, van hoge kwaliteit, heeft u dan een dag later online beschikbaar. Voor inzicht en grip is dat prima.
Meetdata zijn cruciaal. Ze worden gebruikt door uw energieleverancier voor facturatie. De meetdata bestaat uit kwartier- (elektriciteit) en uurwaarden (gas). Maar u ziet de meetdata meestal niet, ze gaan automatisch naar de netbeheerder, en die stuurt ze door naar uw energieleverancier. Als u uw energielevering gaat hercontracteren en wilt onderhandelen, zal uw potentiële nieuwe leverancier altijd om die meetdata vragen. Hiermee krijgen ze een goed beeld van uw verbruiksprofiel en kunnen u soms van een scherper tarief voorzien. Dat is zeker het geval bij grote gasklanten. Dankzij energiemonitoring wordt deze abstracte data grafisch gepresenteerd zodat u zich krijgt op uw dagelijkse verbruiken en ook ziet waar mogelijke besparingen zijn (sluimerverbruik terugdringen). Bv als blijkt dat er in de weekenden veel verbruikt wordt terwijl het kantoor gesloten is.
Als eerste moet u weten wat voor een meter u nu heeft en welke contractafspraken u nu heeft met u meetbedrijf. Dit kunnen we kosteloos voor u uitzoeken het enige dat we van u nodig hebben is postcode, huisnummer en bedrijfsnaam, of een EAN-code. Een EAN-code is een uniek achttiencijferig nummer wat altijd begint met een 87…. Met deze gegevens controleren we direct welke meter u waarschijnlijk heeft.

U wilt dat uw bedrijfsprocessen ongestoord doorlopen. Als uw huidige meter niet voldoet omdat deze bijvoorbeeld alleen per maand uitgelezen kan worden, dan ontvangt u gratis een nieuwe meter. Bij plaatsing van de nieuwe meter hoeft de stroom er niet af.

Veelal plaatst uw netbeheerder direct ook een meter. De netbeheerder vertelt u er niet bij dat u de benodigde meetdienst ook bij een andere leverancier kunt inkopen.
Ook nu betaalt u maandelijks een huurbedrag voor uw meetdiensten. Waarschijnlijk betaalt u dit aan uw regionale netbeheerder en staan bedragen gewoon op de factuur van uw netbeheerder vermeld
De scheiding tussen klein- en grootverbruik (KV/GV) maken de netbeheerders. Technisch zijn grootverbruikers alle aansluitingen groter dan 3x80 Ampère (electra) en groter dan G25 (gas). Zelfstandige winkels, horeca en lokale filialen zijn meestal 'kleinverbruikers'. In Nederland zijn ongeveer 100.000 grootverbruikers. Voor beide categorieën, KV en GV, levert Het Meetbedrijf energiedata.
De meetdata die wij beschikbaar hebben gesteld zijn de officiële meetdata van een gecertificeerd meetbedrijf, Joulz. Dit in tegenstelling tot de data die uit een omvormer komt.  Dit zijn geen gecertificeerde metingen. Omvormers wijken per definitie af, soms zelfs 5% tot 10%. Mocht u de afwijking verklaard willen hebben, dan adviseren we om met de fabrikant van de omvormers in contact te treden.