Eneco naar PGGM en Shell?

Eneco wordt mogelijkerwijs gekocht door PGGM en Shell. De 2 bedrijven onderzoeken als consortiumpartners de mogelijkheid om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco.

De start van het privatiseringsproces is afgelopen december aangekondigd door Eneco en de aandeelhouderscommissie. PGGM en Shell stellen onder de indruk te zijn van Eneco’s bijdrage aan de Nederlandse energietransitie in de vorm van investeringen in duurzaamheid en hernieuwbare energie. Samen bieden PGGM en Shell naar eigen zeggen de kennis, ambitie en financiële slagkracht om voort te bouwen op de duurzame strategie van Eneco. Dit zou moeten leiden tot een groeiend en concurrerend aanbod van duurzame energieproducten en -diensten voor miljoenen klanten in Noordwest-Europa.

De 2 organisaties zien Eneco dan ook als een vanuit Rotterdam opererend platform voor groei met mogelijke investeringen in zowel binnen- als buitenland. Eneco zou deze groei als een aparte organisatie kunnen realiseren, voortbouwend op het merk, de klantrelaties en de medewerkers.

‘Dit biedt kansen in de gehele energieketen. Van de productie van hernieuwbare energie tot trading en de levering ervan thuis, onderweg en op werk’, stelt Maarten Wetselaar, Integrated Gas & New Energies Director bij Shell. ‘De activiteiten van Eneco passen goed bij onze New Energies-activiteiten en bij onze ambities om steeds weer nieuwe manieren te vinden om emissies te reduceren en meer en schonere energie te leveren. Het consortium richt zich op het uitbreiden en ontwikkelen van bedrijfsmodellen die zowel maatschappelijke als commerciële waarde creëren.’
Bron: Solar Magazine

Eneco naar PGGM en Shell?