Gasmeter grootverbruik wordt online uitleesbaar

Heeft u een grootverbruik gasaansluiting en verbruikt u minder dan 170.000 m3 (een zogenaamde G2C-aansluiting)? Dan verandert er iets voor u. Uw meetstanden worden dan niet jaarlijks maar maandelijks gemeten. Dit is het gevolg van een wettelijke wijziging in de Meetcode gas.

Van jaarlijks naar maandelijks
De standen van deze G2C-gasmeters worden jaarlijks handmatig opgenomen. Door een wijziging in de Meetcode gaat deze meetfrequentie omhoog: van jaarlijks naar maandelijks. Dat heeft een aantal voordelen.

Voordelen
– De overheid wil nu dat, naast consumenten, ook bedrijven (grootverbruiker gas G2C) gaan profiteren van de techniek om online uit te lezen. Dit maakt het namelijk mogelijk om vaker te meten. Zo bent u beter op de hoogte van het verbruik en dus de kosten.
– Een hogere meetfrequentie geeft u meer inzicht in uw energieverbruik. Daarmee kunt u beter sturen en bijsturen wanneer dit nodig blijkt. Inzicht en gedragsverandering leiden makkelijk tot 5% extra besparing op uw verbruik, al snel €500-1000 p.j. Dit inzicht geven we via ons klantportaal “De Monitor”, zo heeft u volledig zicht op uw energieverbruik.

Achtergrond en impact
De wetswijzigingen waarbij de meetfrequentie van jaarlijks naar maandelijks gaat geldt voor nieuwe aansluitingen per 1 februari 2017. Voor bestaande aansluitingen geldt dat deze op 1 februari 2020 maandelijks af- of uitleesbaar moeten zijn. Tot die tijd geldt hiervoor een overgangsperiode.
bent u G2C dan hoeft u niets te doen. Uw meetbedrijf informeert u over de oplossing voor u en de G2C-aansluiting in uw bedrijf.

Wil u eerder van voordelen van de online uitleesbare gasmeter gebruik maken? Neem gerust contact op voor een aanbieding.

Gasmeter grootverbruik wordt online uitleesbaar