Energiemonitoring – Informatieplicht

Monitoring is de basis om te voldoen aan Informatieplicht

Zet de 1e stap om te voldoen aan de informatieplicht en krijg zicht op uw energieverbruiken. Snel en makkelijk rapporteren en geen gedoe meer met energiefacturen en berekeningen. Bekijk onze demo.

Ja, ik wil monitoring

Aanleiding Infomatieplicht

Recente regelgeving van de overheid verplicht organisaties om energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat om gebouwen met een jaarlijks verbruik > 50.000 kWh of > 25.000 m3 gas. Hiervoor geldt voor u de Informatieplicht.

In het Activiteitenbesluit staat dat deze bedrijven die vallen onder artikel 2.15 alle erkende maatregelen moeten nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) staat als maatregel op deze lijst. Online energiemonitoring vormt hier de basis van.

Stappenplan

1-eHerkenning aanvragen: Voor de rapportage in eLoket heeft u eHerkenning niveau 1 nodig, zie lijst leveranciers. Na de aanvraag ontvangt u na 5 werkdagen uw eHerkenning.

2-Inloggen op eLoket: Log in op eLoket van RVO.nl en maak een account aan. Selecteer vervolgens de bedrijfstak waarin u actief bent.

3-De Monitor als EBS rapporteren: Loop de lijst met erkende maatregelen door. Geef aan dat u een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) gebruikt. In uw geval is dat De Monitor.

4-Direct ook andere maatregelen rapporteren: Geef ook voor de overige Erkende Maatregelen aan of u ze wel/niet heeft toegepast. Vul dit voor al uw locaties afzonderlijk in.

Monitoring is de basis

Online energiemonitoring is een belangrijke eerste stap om aan uw Informatieplicht t voldoen. Starten met Monitoring is eenvoudig:

  1. U ontvangt een aanbieding voor u meter(s)
  2. Bent u akkoord, dan gaan we direct aan de slag
  3. Wij lezen alle meters uit, klein- en grootverbruik. Elektra en gas, maar ook warmte en water.
  4. U ontvangt een login per email en hebt direct toegang
  5. De data wordt dagelijks geladen zodat u actueel zicht hebt op verbruiken & kosten.

Bent u al klant bij ons? Dan is het meestal dezelfde dag geregeld!