Liander installeert miljoenste slimme meter

Vrijdag 26 februari 2016 installeerde Liander bij een huishouden in IJmuiden de miljoenste slimme meter. Naast een slimme elektriciteitsmeter, komt daar ook een slimme gasmeter.

Alle netbeheerders bieden tot en met 2020 ieder huishouden in Nederland een slimme meter aan. Kiezen klanten voor dit aanbod, dan is installatie van een slimme elektriciteit- en gasmeter geheel gratis. In totaal verwacht Liander ruim 5 miljoen slimme meters te installeren, bij ruim 3 miljoen huishoudens.

Overstappen wordt nog makkelijker
De slimme meter geeft automatisch en veilig de meterstanden door aan de energieleverancier. In plaats van eenmaal per jaar, krijgen klanten met een slimme meter zes keer per jaar een verbruiksoverzicht van hun energieleverancier. Overstappen naar een andere energieleverancier is simpeler: de slimme meter geeft de standen automatisch door. De eindafrekening is direct gebaseerd op de actuele meterstanden, waardoor misverstanden over betalingen minder vaak zullen voorkomen.

De slimme meter optimaal benutten?

Heeft u ook een slimme meter en wilt u weten wat het gemak en voordeel voor u zijn? Dankzij het online monitoringpakket van Het Meetbedrijf krijgt u precies inzicht waar en waneer u energie verbruikt, en waar er dus bespaart kan worden, met vaak honderden euro’s voordeel.

Liander installeert miljoenste slimme meter