Monitoring zorgt voor besparing, zelfs email helpt

Bedrijven die een professioneel energiemonitoringpakket hebben en dat regelmatig bekijken, besparen al snel 10% per jaar op het verbruik, vaak duizenden euro’s. Dat de informatie aanzet tot handelen en daarmee verbetering, blijkt uit een recente proef met emails met huishoudelijke gebruikers.

Huishoudens die naast hun slimme meter eens per maand een persoonlijk mailtje krijgen over hoe zij energie kunnen besparen, verlagen hun verbruik met gemiddeld 3%. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energiemaatschappij NLE.

Aan het onderzoek deden 200 huishoudens in de regio Groot-Rijnmond mee, in die groep zaten zowel huurders als kopers. Wie om de week of zelfs elke week een e-mail krijgt met persoonlijk bespaaradvies, drukt het verbruik met 5 à 6%, maar dat werd de deelnemers aan het onderzoek te gortig.

De jaarlijkse besparing dankzij de combinatie van een slimme meter en een maandelijks e-mailtje komt neer op €33 tot €66, aldus NLE. In huizen met een slecht energielabel (D) wordt het meest bespaard, namelijk 5 à 7%.
Bron: Telegraaf.

Monitoring zorgt voor besparing, zelfs email helpt