Slimme meters opnieuw geplaatst door Enexis

Netbeheerder Stedin heeft per 1 juli het beheer van de stroom- en gasnetten in de gemeente Weert overgedragen aan Enexis. Hiermee is Enexis Netbeheer de gereguleerde netbeheerder in heel Limburg.
Door elektriciteits- en gasnetten in de provincie Limburg in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor alle belanghebbenden zoals klanten, gemeenten en provincies. Verder maakt dit een efficiëntere werkwijze mogelijk. De 33 medewerkers die nu nog voor Stedin in Weert werken zijn vanaf juli werkzaam bij Enexis Netbeheer.

Voor de 22.000 elektriciteits- en 20.000 gasaansluitingen betekent dit dat vanaf 1 juli de tarieven van Enexis Netbeheer gelden. Doorgaans houdt dit in dat klanten iets minder aan netbeheerskosten via de energierekening kwijt zijn. Dit is afhankelijk van het type aansluiting.

Gevolg van de overdracht is dat bij 6.400 adressen de slimme meters die door Stedin waren geïnstalleerd, alweer vervangen moeten worden. Enexis kan de slimme meters van Stedin namelijk niet uitlezen en moet zelf nieuwe meters plaatsen. Deze extra kosten zullen uiteindelijk door de gezamenlijke klanten van Enexis betaald moeten worden.

Slimme meters opnieuw geplaatst door Enexis