Tarieven energielevering 2019 stijgen gemiddeld 25%

Heeft u nog geen energie (elektra en/of gas) ingekocht voor 2019 en verder? Dan wordt het schrikken ten opzicht van uw eerdere leveringstarieven. Verwacht stijgingen tot wel 25%.

Gespannen energiemarkt
Vanaf 2016 is er sprake van een opwaartse trend op de elektriciteitsmarkt. De laatste maanden is er zelfs sprake van een versnelling. Het is een opeenstapeling van opwaartse factoren die de elektriciteitsprijzen steeds naar nieuwe hoogtes stuwt. De prijs voor CO2 emissierechten wist gedurende 2018 flink te klimmen. Sinds september waren hogere gasprijzen, geruchten over sluiting van Duitse bruinkoolcentrales en zeer gelimiteerde beschikbaarheid aan Belgische kerncentrales de voornaamste prijs drivers.
De oplopende kolenprijzen, winter in aantocht en alle bovengenoemde perikelen zullen voor een aanhoudende gespannen elektriciteitsmarkt blijven zorgen.

Monitoring steeds belangrijker
Met de oplopende kosten wordt monitoring van uw energieverbruik en uw -kosten steeds belangrijker. Toch doen veel bedrijven het nog niet. Dat is zonde, want voor een paar euro’s per maand verdient u een veelvoud terug. Vraag gerust eens een demo aan of een maand kosteloos op proef.

Tarieven energielevering 2019 stijgen gemiddeld 25%