Tussenmeter

Wat is een tussenmeter?

Een hoofdmeter plaats je op de aansluiting van je netbeheerder. Deze registreert het verbruik van een heel gebouw. Een tussenmeter plaats je achter de hoofdmeter om het verbruik van een bepaalde afdeling, verdieping of ruimte te registreren. Handig, want daarmee heb je meer inzicht. Zo kan je bijvoorbeeld zien welke ruimtes er relatief veel energie verbruiken. Vanuit dit inzicht krijg en houd je grip op je energieverbruik en je besparingspotentieel. Bovendien kan je het energieverbruik beter doorbelasten als je te maken hebt met verschillende huurders in je pand. Ben je een grootverbruiker en huur jij één of meerdere ruimtes in een pand? Dan is de kans groot dat jouw bedrijf een tussenmeter (nodig) heeft.

Meer informatie of een tussenmeter nodig?

Welke bieden wij aan?

Als gecertificeerd Meetbedrijf bieden wij verschillende tussenmeters aan bedrijven met een grootverbruikaansluiting:

  • Tussenmeter elektriciteit
  • Tussenmeter gas
  • Tussenmeter warmte
  • Tussenmeter water

Meer weten over onze tussenmeters?

Neem contact met ons op of plan een vrijblijvende Microsoft Teams meeting in met één van onze experts op het gebied van energiemeters en meetdiensten.

Plan je afspraak

Hoe zit dat met?

Heb je een energiecontract van minimaal 100 kW? Dan behoor je tot grootverbruikers van zakelijke energie en ben je verantwoordelijk voor een juiste meting van je verbruik én voor de distributie van de verbruiksgegevens naar je netbeheerder. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Het Meetbedrijf zorgt ervoor dat al je vestigingen waar nu een traditionele energiemeter hangt (vaak met handopname), vervangen worden door een slimme meter. Dat doen we binnen 3 maanden. Het resultaat hiervan is dat je altijd en overal zicht hebt op al je vestigingen. Daarnaast gaan je operationele kosten omlaag. Actief sturen en verbeteren kan beginnen. Een prioplaatsing incl. projectmanagement waarbij zowel de elektra- als gasmeter slim worden gemaakt.

Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Soms met een behoorlijke capaciteit en een belangrijk deel van het energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netwerkbeheerders. Je kunt dus helaas niet kiezen en ook niet besparen. Wel betaal je huur voor deze meters. Deze maandelijkse huur staat als regel op de factuur van je energieleverancier.

Nee, bij het plaatsen van een meter hoeft de stroom er niet af. Je kunt je bedrijfstaken gewoon voortzetten!

© Het Meetbedrijf, 2022