De makkelijkste manier om te besparen op je meetdiensten.

Ontdek de unieke voordelen en sluit eenvoudig binnen 5 minuten online jullie meetcontract af.
Naar direct regelen

Bespaar direct

Méér inzicht en snellere service tegen lagere tarieven? Dat is mogelijk! Ontdek het zelf, zonder dat je ergens aan vastzit. Laat je gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte. Je ziet meteen hoeveel je gaat besparen.

Waarom we doen wat we doen

Het Meetbedrijf is meer dan alleen meetverantwoordelijke. Wij zijn ervan overtuigd dat je recht hebt op je eigen data. Slimme meters zijn een cruciale stap naar besparing en verduurzaming. Daarom zijn onze meters online uitleesbaar en tonen we de data in een professioneel monitoringsysteem. Als onafhankelijk bedrijf bieden wij onze diensten voor heel Nederland.

Wij groeien snel en zijn een gedreven team. Inmiddels helpen we duizenden zakelijke klanten besparen. De klant weet: bij Het Meetbedrijf word ik snel geholpen en krijg ik alle benodigde meetdiensten voor de beste prijzen.

Het Meetbedrijf in cijfers

99,2%

Datakwaliteit

100.000+

meetpunten

8,1

Klanttevredenheid

Waarom Het Meetbedrijf kiezen?

Meer waarde voor minder geld

Het Meetbedrijf is het snelst groeiende alternatief voor meterdiensten in Nederland. Door onze omvang en ervaring hebben we de beste tarieven in de markt.

Ruim duizend bedrijven hebben ons gekozen

Ruim duizend organisaties maken gebruik van onze diensten, met meer dan 10.000 locaties. Onze klanten komen uit de industrie, automotive, retail, overheid, finance, zorg en woningbouwcorporaties.

Gemakkelijk en kosteloos

De besparingen op meetdiensten realiseren we kosteloos. Stuur ons enkel de codes van de aansluitingen (18-cijferige EAN-code) en binnen 48 uur ontvang je vrijblijvend een bespaarvoorstel.

Onafhankelijk en gecertificeerd

Het Meetbedrijf is onafhankelijk en aan geen enkele energieleverancier of netbeheerder verbonden. Daarom bieden we de beste oplossingen. We zijn ISO en Tennet gecertificeerd.

Hoe zit dat met?

Heb je een grootverbruikaansluiting? Dan ben je wettelijk verplicht een meetverantwoordelijke voor je aansluiting te contracteren. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Helaas niet. Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Deze KV-meters kunnen samen een behoorlijke capaciteit hebben en zorgen voor veel energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netbeheerders. Het is wettelijk, per regio, vastgelegd welke netbeheerder bij jou de meetdiensten uitvoert; je kunt hierin helaas niet kiezen en je kunt hier dus ook niet op besparen.