Besparingsmeter


Bespaar direct

Méér inzicht en snellere service tegen lagere tarieven? Dat is mogelijk! Ontdek het zelf, zonder dat je ergens aan vastzit. Laat je gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte. Je ziet meteen hoeveel je gaat besparen.

Waarom we doen wat we doen

Het Meetbedrijf is meer dan alleen meetverantwoordelijke. Wij zijn ervan overtuigd dat je recht hebt op je eigen data. Slimme meters zijn een cruciale stap naar besparing en verduurzaming. Daarom zijn onze meters online uitleesbaar en tonen we de data in een professioneel monitoringsysteem. Als onafhankelijk bedrijf bieden wij onze diensten voor heel Nederland.

Wij groeien snel en zijn een gedreven team. Inmiddels helpen we duizenden zakelijke klanten besparen. De klant weet: bij Het Meetbedrijf word ik snel geholpen en krijg ik alle benodigde meetdiensten voor de beste prijzen.

Het Meetbedrijf in cijfers

99,2%

Datakwaliteit

100.000+

meetpunten

8,1

Klanttevredenheid

Waarom Het Meetbedrijf kiezen?

Meer waarde voor minder geld

Het Meetbedrijf is het snelst groeiende alternatief voor meterdiensten in Nederland. Door onze omvang en ervaring hebben we de beste tarieven in de markt.

Ruim duizend bedrijven hebben ons gekozen

Ruim duizend organisaties maken gebruik van onze diensten, met meer dan 10.000 locaties. Onze klanten komen uit de industrie, automotive, retail, overheid, finance, zorg en woningbouwcorporaties.

Gemakkelijk en kosteloos

De besparingen op meetdiensten realiseren we kosteloos. Stuur ons enkel de codes van de aansluitingen (18-cijferige EAN-code) en binnen 48 uur ontvang je vrijblijvend een bespaarvoorstel.

Onafhankelijk en gecertificeerd

Het Meetbedrijf is onafhankelijk en aan geen enkele energieleverancier of netbeheerder verbonden. Daarom bieden we de beste oplossingen. We zijn ISO en Tennet gecertificeerd.

Hoe zit dat met?

Heb je een energiecontract van minimaal 100 kW? Dan behoor je tot grootverbruikers van zakelijke energie en ben je verantwoordelijk voor een juiste meting van je verbruik én voor de distributie van de verbruiksgegevens naar je netbeheerder. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Het Meetbedrijf zorgt ervoor dat al je vestigingen waar nu een traditionele energiemeter hangt (vaak met handopname), vervangen worden door een slimme meter. Dat doen we binnen 3 maanden. Het resultaat hiervan is dat je altijd en overal zicht hebt op al je vestigingen. Daarnaast gaan je operationele kosten omlaag. Actief sturen en verbeteren kan beginnen. Een prioplaatsing incl. projectmanagement waarbij zowel de elektra- als gasmeter slim worden gemaakt.

Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Soms met een behoorlijke capaciteit en een belangrijk deel van het energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netwerkbeheerders. Je kunt dus helaas niet kiezen en ook niet besparen. Wel betaal je huur voor deze meters. Deze maandelijkse huur staat als regel op de factuur van je energieleverancier.

Nee, bij het plaatsen van een meter hoeft de stroom er niet af. Je kunt je bedrijfstaken gewoon voortzetten!

© Het Meetbedrijf, 2023