Meetdiensten

Wat is Het Meetbedrijf?

Wij meten:

 • Gasverbruik
 • Stroomverbuik
 • Warmte
 • Water
 • Eigen opwek

Het Meetbedrijf plaatst en beheert meters voor grootverbruikers. Dagelijks verzamelen en valideren we energiedata voor meer dan 150.000 Meetpunten.

Stroom- en gasverbruik geven we geautomatiseerd door aan de netwerkbedrijven en energieleveranciers. Zonder gedoe ontvang je maandelijks een heldere factuur op basis van werkelijke verbruiken.

Maak zelf de keuze

De energiemarkt bestaat uit 3 segmenten:

1. Netwerkbedrijven beheren de kabels en leidingen.

2. Energieleveranciers leveren elektriciteit en gas.

3. Meetverantwoordelijken plaatsen en beheren meters voor grootverbruikers.

Maar weinig mensen weten dat je vrij bent in de keuze voor een meetbedrijf. Dat is zonde, want onbewust betaal je mogelijk veel te veel.

Ik wil contact

Onze moderne meters

We plaatsen de nieuwste digitale meters die online uitleesbaar zijn, zowel elektriciteit als gas. Alle meters voldoen aan de recente wetgeving. Onze dienstverlening betekent snelle en volledige service. We dragen zorg voor:

 • Meter & meetdiensten
 • Telemetrie (GSM)
 • Storing & onderhoud
 • Certificering & herijking

Hoe zit dat met?

Heb je een energiecontract van minimaal 100 kW? Dan behoor je tot grootverbruikers van zakelijke energie en ben je verantwoordelijk voor een juiste meting van je verbruik én voor de distributie van de verbruiksgegevens naar je netbeheerder. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

 • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
 • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Het Meetbedrijf zorgt ervoor dat al je vestigingen waar nu een traditionele energiemeter hangt (vaak met handopname), vervangen worden door een slimme meter. Dat doen we binnen 3 maanden. Het resultaat hiervan is dat je altijd en overal zicht hebt op al je vestigingen. Daarnaast gaan je operationele kosten omlaag. Actief sturen en verbeteren kan beginnen. Een prioplaatsing incl. projectmanagement waarbij zowel de elektra- als gasmeter slim worden gemaakt.

Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Soms met een behoorlijke capaciteit en een belangrijk deel van het energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netwerkbeheerders. Je kunt dus helaas niet kiezen en ook niet besparen. Wel betaal je huur voor deze meters. Deze maandelijkse huur staat als regel op de factuur van je energieleverancier.

Nee, bij het plaatsen van een meter hoeft de stroom er niet af. Je kunt je bedrijfstaken gewoon voortzetten!

© Het Meetbedrijf, 2021