Brutoproductiemeter

Wat is een brutoproductiemeter?

Een brutoproductiemeter (BPM) is een extra elektriciteitsmeter die meet hoeveel energie je met je zonnepanelen opwekt en teruglevert. Om in aanmerking te komen voor (SDE++) subsidie heb je een brutoproductiemeter nodig. Deze rekent namelijk precies uit hoeveel kilowatt je aan elektriciteit opwekt. Op basis van deze berekening wordt je overheidsbijdrage bepaald en door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan je uitbetaald. Het Meetbedrijf plaatst brutoproductiemeters en zorgt ervoor dat de meetdata automatisch bij je netwerkbeheerder, energieleverancier en CertiQ komt. Zodat jij er verder geen omkijken naar hebt!

Meer weten over onze brutoproductiemeters?

Neem contact met ons op of plan een afspraak met een van onze experts. Zij vertellen je graag meer over onze brutoproductiemeter, subsidies en meer.

Het installatieproces van de brutoproductiemeter

Wil je een brutoproductiemeter plaatsen? Neem contact met ons op, dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak in. Na plaatsing heb je direct inzicht in jouw eigen opwek. Is je brutoproductiemeter toe aan onderhoud & beheer? Dan nemen we dat graag voor je uit handen.

Vraag een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een brutoproductiemeter en/of onze andere meetdiensten.

Ik wil een offerte

Hoe zit dat met?

Heb je een energiecontract van minimaal 100 kW? Dan behoor je tot grootverbruikers van zakelijke energie en ben je verantwoordelijk voor een juiste meting van je verbruik én voor de distributie van de verbruiksgegevens naar je netbeheerder. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Het Meetbedrijf zorgt ervoor dat al je vestigingen waar nu een traditionele energiemeter hangt (vaak met handopname), vervangen worden door een slimme meter. Dat doen we binnen 3 maanden. Het resultaat hiervan is dat je altijd en overal zicht hebt op al je vestigingen. Daarnaast gaan je operationele kosten omlaag. Actief sturen en verbeteren kan beginnen. Een prioplaatsing incl. projectmanagement waarbij zowel de elektra- als gasmeter slim worden gemaakt.

Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Soms met een behoorlijke capaciteit en een belangrijk deel van het energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netwerkbeheerders. Je kunt dus helaas niet kiezen en ook niet besparen. Wel betaal je huur voor deze meters. Deze maandelijkse huur staat als regel op de factuur van je energieleverancier.

Nee, bij het plaatsen van een meter hoeft de stroom er niet af. Je kunt je bedrijfstaken gewoon voortzetten!

© Het Meetbedrijf, 2023