Gasmeter

Wat doet een slimme gasmeter?

Een gasmeter meet hoeveelheid kubieke meter gas je bedrijf verbruikt. Bij een traditionele gasmeter geef je de meterstanden handmatig door. Onze slimme gasmeters zijn gekoppeld aan onze meetdiensten en geven die data automatisch door aan je leverancier. Slimme gasmeters werken dus zeer efficiënt en daarmee bespaar je tijd en geld!

Een slimme gasmeter kopen of huren

Je kunt slimme gasmeters bij ons huren of kopen. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op of plan een vrijblijvende Microsoft Teams meeting in met één van onze experts op het gebied van energiemeters en meetdiensten.

Plan je afspraak

Hoe zit dat met?

Heb je een grootverbruikaansluiting? Dan ben je wettelijk verplicht een meetverantwoordelijke voor je aansluiting te contracteren. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Helaas niet. Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Deze KV-meters kunnen samen een behoorlijke capaciteit hebben en zorgen voor veel energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netbeheerders. Het is wettelijk, per regio, vastgelegd welke netbeheerder bij jou de meetdiensten uitvoert; je kunt hierin helaas niet kiezen en je kunt hier dus ook niet op besparen.