Een nieuwe aansluiting? Het Meetbedrijf denkt graag met je mee!

Nieuwbouwplannen of verbouwen? Het Meetbedrijf helpt je graag met de meetdiensten voor een nieuwe EAN aansluiting.

Neem contact op >

Blijven meten op je nieuwe aansluiting

Voor een nieuwe EAN aansluiting moet je het een en andere regelen. Over een ding hoef je je geen
zorgen te maken: wie je helpt met de energiemeting op de nieuwe aansluiting. Het Meetbedrijf staat voor je klaar. Geef je verhuizing minimaal twee weken voor de verhuisdag aan ons door, en wij gaan voor je aan de slag!

Stappenplan

#1

Vraag de nieuwe aansluiting aan bij je netbeheerder

Wie dat is, verschilt per regio. Kijk op mijnaansluiting.nl voor de juiste netbeheerder voor je locatie.

#2

Sluit een contract af met een energieleverancier

De netbeheerder mag een aansluiting niet in bedrijf stellen als er geen energieleverancier bekend is. Sluit daarom vooraf een contract met een energieleverancier af.

#3

Sluit een contact af met Het Meetbedrijf

Met een grootverbruik aansluiting ben je zelf verantwoordelijk om het meten van je energieverbruik te regelen. Het Meetbedrijf levert, plaatst en onderhoudt deze meetinrichting voor je.

#4

Zorg voor een installatieverantwoordelijke

Voor een grootverbruikaansluiting moet je een installatieverantwoordelijke aansluiten. Op die manier verloopt de afstemming tijdens de werkzaamheden en rondom de inbedrijfstelling zo soepel mogelijk.

#5

Teken het gereedmeldingsformulier

Laat de installatieverantwoordelijke de installatie controleren. Via een gereedmeldingsformulier laat deze persoon aan de netbeheerder weten dat de aansluiting goedgekeurd is en inbedrijf mag worden gesteld.

Ik heb nog vragen, ik wil Contact

Verhuizing doorgeven

Geef je verhuizing meteen door. Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen contact met je op en gaan meteen aan de slag!

Veelgestelde vragen

Als je gaat verhuizen kan je installatie eenvoudig worden overgeschreven op de volgende gebruiker van het pand. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers.

Het duurt gemiddeld een uur om een slimme meter te plaatsen. Tijdens de installatie worden gas en stroom tijdelijk afgesloten.

Neem contact met ons op. Wij stellen de benodigde materialen, levertijden en capaciteit vast en controleren de contracten. Wanneer de benodigde machtigingen getekend zijn, plannen wij samen een datum voor de installatiewerkzaamheden. Hierbij worden de slimme meters in je bedrijf geplaatst. Indien van toepassing verwijderen we de huidige elektriciteit- en gasmeter en retourneren deze aan de eigenaar. Na vervanging wordt er een mutatieformulier ingevuld, inclusief de meterstanden van de oude en de nieuwe meter. Tot slot krijg je de inloggegevens van je persoonlijke monitoring omgeving.

Nog niet contractvrij? Dan volgt de overstap na afloop van je huidige contractperiode. De huidige kosten voor meterhuur en meetdiensten komen bij de overstap te vervallen.