Wek je zelf energie op? Het Meetbedrijf regelt de brutoproductiemeters voor het juiste inzicht en het ontvangen van subsidie.
Neem contact op >Word of ben je eigenaar van zonnepanelen en wek je zelf stroom op? Dan is het belangrijk dat de meting van de opwek en teruglevering goed is geregeld. Naast een hoofdmeter is een extra meter nodig, een zogenaamde brutoproductiemeter (BPM). Een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van subsidie.
Het Meetbedrijf plaatst de benodigde meters en zorgt ervoor dat de meetdata automatisch bij je netbeheerder en energieleverancier komt. CertiQ ontvangt en controleert de gegevens. Op basis daarvan betaalt RVO de SDE subsidie uit.
Het is van belang of je een klein- of grootverbruiker van energie bent. Je bent een kleinverbruiker wanneer je aansluiting 3x80 Ampère of kleiner is. De teruglevering loopt dan via je energieleverancier. Wanneer je aansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère ben je een grootverbruiker. In dat geval ondersteunt Het Meetbedrijf bij de teruglevering en gelden andere richtlijnen. De stappen staan hieronder beschreven.
Meld je aan bij de netbeheerder voor teruglevering, zij sluiten een terugleverovereenkomst met je. Je krijgt een groene EAN-code toegekend. Het Meetbedrijf regelt een hoofdmeter die de teruglevering registreert.
CertiQ is een officiële instantie die opgewekte energie door zon en wind als groen kenmerkt. Vraag hiervoor je unieke groene EAN-code aan bij de netbeheerder. Lever deze code bij ons aan en wij regelen de rest met CertiQ.
We plaatsen de Bruto-productiemeter. Deze meter registreert hoeveel stroom je produceert zodat je subsidie ontvangt. Dat is ook nodig wanneer je alle opgewekte energie zelf verbruikt.
Wanneer je teruglevert aan het net heb je soms recht op een terugleververgoeding. Het is verstandig hierover afspraken te maken met je energieleverancier, omdat ze verschillende voorwaarden hanteren.
Ik weet genoeg, ik wil Contact
Brutoproductiemeter nodig voor je zonnepanelen? Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!
Gezien zakelijke zonnepanelen vooralsnog meestal niet rendabel zijn zonder overheidssteun, is de eerste stap in het proces het aanvragen van de SDE++-subsidie. Dit kun je eventueel zelf doen. Let er wel op dat dit proces volledig foutloos moet gebeuren, anders loop je, je kans op subsidie mis. Het uitbesteden van een aanvraag maakt de kans op toekenning van subsidie veel groter. Het Meetbedrijf is onderdeel van Groendus. Groendus verzorgt honderden aanvragen per jaar en helpt ook jouw bedrijf graag met een subsidieaanvraag.
Al onze meters kunnen zowel levering als teruglevering registreren. Als je energie terug wil leveren dan moet je dit aangeven op www.energieleveren.nl. Let erop dat de netbeheerder je aansluiting in het Centraal Aansluit Register op 'combinatie' zet (in plaats van op 'levering').
De bruto-productiemeter registreert hoeveel energie je produceert. Over de hoeveelheid geproduceerde energie wordt de SDE++-subsidie uitbetaald. Deze meter is dus nodig om het uit te betalen bedrag te bepalen.
Ja dat kan. Voor de plaatsing van zonnepanelen op bedrijfsdaken werkt Het Meetbedrijf nauw samen met Groendus, die al honderden zakelijke zonnedaken realiseerde. Groendus neemt op locatie de wensen, mogelijkheden en het proces met je door. We rekenen uit wat de zonnepanelen op je dak je opleveren en inventariseren de technische randvoorwaarden. Staat niets zonnepanelen op je dak in de weg? Dan gaan we aan de slag met de aanvraag van subsidie.
MLOEA staat voor meerdere leveranciers op één aansluiting. MLOEA biedt ondernemers keuzevrijheid. Er zijn meer dan zestig energieleveranciers in Nederland. Goedkoop, groen, lokaal. Elke leverancier heeft zo zijn eigen voordelen. Met MLOEA hoef je niet te kiezen voor één leverancier. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke leverancier voor je laadpalen en een andere leverancier inschakelen voor de teruglevering van de eigen opwek uit zonnepanelen. Verhuur je bedrijfsruimtes? Als je MLOEA hebt, kun je alle huurders zélf een leverancier laten kiezen. Heb je interesse in een MLOEA aansluiting? Deze vraag je aan bij je netbeheerder.