Met energiemonitoring beslis je zelf welke kant de meter op loopt

Met onze Energiemonitor zie je meteen je energieverbruik en -kosten. Het actief sturen van je energieprestaties is zo een stuk eenvoudiger.

Neem contact op >

Iedereen heeft recht op betrouwbare data

Energiemonitoring is een belangrijk instrument om slimmer met je data om te gaan. Dagelijks leest Het Meetbedrijf automatisch jouw energiemeters uit. Onze Energiemonitor zet de verbruiksdata om in gemakkelijk te begrijpen grafieken en getallen. In een eigen omgeving behoud jijzelf het overzicht. Het is tenslotte jouwdata.

Gebruikmaken van energiemonitoring kan vaak volledig bekostigd worden uit de besparing op de lagere kosten van jouw energiemeters. Een win-winsituatie dus.

Voldoen aan de informatieplicht

Organisaties met een jaarlijks verbruik boven de 50.000 kWh of 25.000 m3 gas, zijn verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is beter bekend als de Informatieplicht.

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) is een van de maatregelen op deze lijst. Daarom is heldere energiemonitoring een belangrijke eerste stap om aan de informatieplicht te voldoen.

Stappenplan

#1

Sluit aan op de energiemonitor

Bekijk je verbruiksdata tot op het kwartier nauwkeurig. Vergelijk je verbruik op maandelijkse of jaarlijkse basis. Wek je zelf stroom op met zonnepanelen? Ook de teruglevering zie je in de Energiemonitor

#2

Voorkom energieverspilling

Je zult verbaasd zijn hoeveel energieverspilling bij je bedrijf voorkomt. De Energiemonitor detecteert de verspilling en verhelpt het meten. Bespaar tot wel 5-10% door het terugdringen van sluimerverbruik.

#3

Betaal niet te veel voor netwerkkosten

Het Meetbedrijf monitort je piekverbruik (kW-Max). Dit is het gecontracteerd vermogen dat voor je bedrijf is gereserveerd op het elektriciteitsnet. Vaak kan deze omlaag en bespaar je direct op je netwerkkosten.

#4

Een helder dashboard met managementinformatie

Onze Energiemonitor is gebruiksvriendelijk en geschikt voor duurzaamheidsdoelstellingen zoals CO2-rapportages en ISO-certificering. Ook bekijk en controleer je eenvoudig je energiefacturen.

#5

Voldoe aan je informatieplicht

Via het eLoket van RVO geef je aan of je voldoet aan de Erkende Maatregelen. Ook hierbij kan Het Meetbedrijf ondersteunen. De Energiemonitor geef je aan als energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).

Ik weet genoeg, ik wil Contact

Contactformulier

Heb je ondersteuning nodig of maatwerk rapportages? Ons team zit klaar voor al je vragen.

Veelgestelde vragen

Je meetdata wordt automatisch ingeladen in je persoonlijke Mijn Groendus omgeving. Dankzij de koppeling tussen je energiemeters en dit datagedreven energieplatform heb je altijd inzicht en kun je maximaal besparen.

Dit is het gecontracteerd vermogen dat voor je bedrijf is gereserveerd op het elektriciteitsnet. Vaak kan deze omlaag en bespaar je direct op je netwerkkosten.

Je bent verplicht om de EED Energie-audit te doen als je bedrijf of organisatie:

  • 250 fte of meer heeft, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen; of
  • een jaaromzet heeft van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen.

Verbruikt je bedrijf of organisatie per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of of 25.000 m3 aardgas? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Op 1 juli 2019 is daar de informatieplicht bijgekomen. Voor deze verplichting gelden dezelfde voorwaarden als voor de energiebesparingsplicht.