Tarieven

Bekijk hier al onze tarieven

Van energiemeters tot meetdiensten en méér.

Opmerkingen

Vul eventuele in onderstaande veld eventuele vragen of opmerkingen.

Vul eventueel ook de EAN-codes van je meters in. Let op: dit is niet verplicht! Je kunt jouw EAN codes opzoeken in het EAN codeboek. De codes staan in de eerste kolom van de zoekresultaten onder de naam “EAN code aansluiting”.

Hoe zit dat met?

Heb je een grootverbruikaansluiting? Dan ben je wettelijk verplicht een meetverantwoordelijke voor je aansluiting te contracteren. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Het Meetbedrijf is gecertificeerd als erkend meetbedrijf.

Het belangrijkste verschil tussen groot- en kleinverbruik zit hem in de capaciteit (zwaarte) van de energieaansluiting. Je behoort tot de grootverbruikers wanneer je:

  • Een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère hebt
  • Een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h)

Helaas niet. Zakelijke klanten hebben soms meerdere kleinverbruik-meters (KV). Deze KV-meters kunnen samen een behoorlijke capaciteit hebben en zorgen voor veel energieverbruik. Deze KV-meters zijn onderdeel van het gereguleerde domein en worden verzorgd door de netbeheerders. Het is wettelijk, per regio, vastgelegd welke netbeheerder bij jou de meetdiensten uitvoert; je kunt hierin helaas niet kiezen en je kunt hier dus ook niet op besparen.